Međunarodni dan obrazovanja

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović povodom obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja upućuje čestitku prosvjetnim radnicima, učenicima, studentima i svim učesnicima u odgojno-obrazovnom procesu.

Objavljeno: 24.01.2023
Hadžović i Herceg o studentskim stipendijama i podršci mladim naučnicima

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i predsjednik Vlade HNK, dr. sc. Nevenko Herceg  danas su govorili na temu studentskih stipendija i podrške mladim naučnicima.

Objavljeno: 23.01.2023
Obavijest o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2022/2023. godinu

Na osnovu provedene konkursne procedure za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona u akademskoj 2022/2023. godini, obavještavamo vas da su svi studenti koji su ispunili osnovne uvjete ostvarili pravo na stipendije ili subvencije u studentske domove.

Objavljeno: 23.01.2023
Obavijest za naučnike i mlade naučnike-istraživače s područja HNK

Na osnovu provedene konkursne procedure za Javni poziv za pomoć mladim naučnicima-istraživačima s područja HNK iz sredstava Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, obavještavamo vas da su svi kandidati koji su ispunili formalno-pravne uvjete, dobitnici sredstava po navedenom javnom pozivu.

Objavljeno: 23.01.2023
Ministar Hadžović ugostio trenera MNK Pionir iz Jablanice

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s trenerom Malonogometnog kluba Pionir, Adisom Halilhodžićem, povodom Sportskog turnira koji će se održati 21. januara 2023. godine u Sportskoj dvorani Jablanica, a u sklopu obilježavanja 30 godina 44. Brdske brigade Jablanica. Tim povodom resornom ministru uručena je zahvalnica za podršku, doprinos i uspješnu saradnju u proteklom periodu.

Objavljeno: 19.01.2023
Ministar Hadžović uputio čestitku povodom Božića

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom pravoslavnog Božića.

Objavljeno: 06.01.2023
Ministar Hadžović uputio novogodišnju čestitku

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK uputio je čestitku povodom nastupajuće Nove 2023. godine.

Objavljeno: 30.12.2022
Realiziran projekat „Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i zebrastim zavjesama“ u JU OŠ Gnojnice

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom realizacije projekta „Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i zebrastim zavjesama“ u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi Gnojnice, a koji je podržala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno: 28.12.2022
Čestitka ministra Hadžovića povodom Božića

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom Božića.

Objavljeno: 23.12.2022
Održana prezentacija dosadašnjih rezultata i rada JU Kulturnog centra Mostar sjever

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na svečanosti povodom prezentacije dosadašnjih rezultata i rada JU Kulturnog centra Mostar sjever u Bijelom Polju. Resornom ministru uručena je zahvalnica za podršku u djelovanju Kulturnog centra.

Objavljeno: 22.12.2022
Projekti