Održan sastanak s predstavnicima Udruženja građana „Zajedno za naš grad“

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s predstavnicima Udruženja građana „Zajedno za naš grad“, Nerminom Mehićem, Sabinom Merdan i Amelom Tirom.

Objavljeno: 20.10.2021
Obilježen Dan škole u Osnovnoj školi Čerin u Čitluku

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom obilježavanja Dana škole u Osnovnoj školi Čerin u Čitluku.

Objavljeno: 18.10.2021
Obilježen Svjetski dan reanimacije

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK podržalo je obilježavanje Svjetskog dana reanimacije u sklopu kampanje pod nazivom „World restart a heart“, koje se u organizaciji Udruženja hitnih medicinskih tehničara FBiH i Udruženja za edukaciju i razvoj "Dignitet" održalo u Srednjoj medicinskoj školi Sestara milosrdnica u Mostaru.

Objavljeno: 15.10.2021
Otvoren seminar za nastavnike i profesore turskog jezika

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na otvorenju 15. seminara za nastavnike i profesore turskog jezika, u organizaciji Instituta Yunus Emre.

Objavljeno: 08.10.2021
Održana Konferencija povodom Dana učitelja

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na Konferenciji „Znanje je najbolja prevencija i najbolja investicija“, koja je povodom Dana učitelja održana u Kulturnom centru „Kralj Fahd“, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar.

Objavljeno: 05.10.2021
Čestitka ministra Hadžovića povodom Svjetskog dana učitelja

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja.

Objavljeno: 04.10.2021
Ministar Hadžović čestitao novu akademsku godinu

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom početka nove akademske 2021/2022. godine.

Objavljeno: 03.10.2021
Svečano zatvorena „Mostarska liska“

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, zatvorio je 18. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Objavljeno: 29.09.2021
Uskoro novi Pravilnik za procjenu i koordinaciju procjene djece s teškoćama i invaliditetom u HNK

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, dr. sc. Goran Opsenica, sa saradnicima, danas su sa Selmom Kazić, predstavnicom UNICEF-a BiH razgovarali o usklađivanju sistema procjene djece s teškoćama u razvoju sa Međunarodnom klasifikacijom zdravlja, invaliditeta i funkcioniranja (MKF) na području HNK.

Objavljeno: 29.09.2021
Održane aktivnosti u sklopu projekta „Socijalizacija s pravom“

U sklopu projekta „Socijalizacija s pravom“ kojeg realizira organizacija PH International uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, održane su projektne aktivnosti i pripreme za završnu konferenciju.

Objavljeno: 29.09.2021
Projekti