Poziv na Sajam kulinarske baštine

Datum objave: 16.12.2022

Pozivamo Vas na Sajam kulinarske baštine CUHaCHA koji će se održati na platou iza Gimnazije Mostar, u subotu 17. decembra 2022. godine u vremenu od 13 do 16 sati, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Na sajmu će se moći probati jela pripremljena po tradicionalnim receptima, a bit će poslužena posjetiocima.  U sklopu sajma bit će organizirana prezentacija Monografije kulinarske baštine, koja je izrađena u okviru projekta. Na ostalim štandovima, udruženja i poljoprivredni proizvođači iz HNK prodavat će svoje proizvode.  

Sajam je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Unapređenje održivog razvoja turizma kroz kulinarsko naslijeđe – CUHaCHA“ (Program Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.). Glavni cilj projekta CUHaCHA je ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma. Vodeći partner projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA (HR), a partneri na  projektu su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK (BiH), Opština Tivat (Crna Gora) i Zadarska županija (HR). 

Period implementacije projekta je od 15/08/2020 do 31/12/2022. Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, a ukupan budžet projekta je 710.946,94 €. 


human hair extensions in chennai best raw hair vendors human hair the wig shop hollywood how to fix frizzy hair extensions natural hair wigs uk luxy hair reviews 2017 blonde bundles human hair human hair wigs indian temple hair extensions wedding hairstyles updo hair extensions uk
Projekti