USPJEŠNA SPORTSKA PRIČA IZ MOSTARA

Datum objave: 26.04.2018

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je danas 26. aprila 2018. godine u svom kabinetu ugostio predsjednika Futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad, gospodina Alema Bajgorića i člana Uprave kluba, gospodina Alena Đulimana, tokom kojeg su razgovarali o postignutim uspjesima i rezultatima kluba.Futsal klub Mostar Stari Grad Staklorad je u 2017. godini osvojio titulu prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, Kup Bosne i Hercegovine, te kao domaćin uspješno predstavio Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni u Ligi šampiona. Pored navedenog, F.C. Mostar SG Staklorad je proglašen najboljim sportskim kolektivom Grada Mostara za 2017. godinu od strane Sportskog saveza Grada Mostara.

F.C. Mostar SG Staklorad je u ovoj godini, četiri kola prije završetka prvenstva, osigurao titulu prvaka Premijer futsal lige BiH, budući da imaju nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani klub. 

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović je čestitao i uputio pohvale rukovodstvu kluba i igračima na postignutim rezultatima, kao najboljeg futsal kluba u Bosni i Hercegovini, naglasivši da u sadašnjici nije jednostavno ostvariti takav niz uspjeha zbog otežanih uslova rada. Ministar je izrazio spremnost na pružanje podrške kvalitetnim sportskim klubovima koji postižu izuzetne uspjehe i predstavljaju ambasadore našeg grada, kantona i države.

Predsjednik kluba, gospodin Alem Bajgorić i član Uprave kluba, gospodin Alen Đuliman su se zahvalili na kontinuiranoj podršci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK koiu vodi resorni ministar dr. sc. Rašid Hadžović kao i Vladi HNK. Prisutni su istaknuli da su nagrade i uspjesi koje postižu samo rezultati predanog rada svih uposlenika kluba, stručnog štaba i igrača, te da će u budućem vremenu svakako nastaviti pomijerati granice.

Galerija