Na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru održan brucoški čas

Datum objave: 01.10.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na svečanoj manifestaciji povodom početka akademske 2024/2025. godine, koja je održana na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.



Ministar Velagić uputio je dobrodošlicu studentima i poželio im uspjeh i sreću u novom obrazovnom poglavlju. „Dragi brucoši, pred vama je početak jednog, siguran sam, lijepog perioda u vašim životima, s novim ciljevima i prioritetima. Godine koje su pred vama donijet će vam nova prijateljstva i poznanstva, nova iskušenja, ponekad i brige. Ali zapamtite, niko i ništa na putu sticanja znanja ne smije vas pokolebati. Budite jaki, odvažni i hrabri i trudite se da budete najbolji. Uvažavajte jedni druge i cijenite savjete koje ćete dobiti od vaših profesora i asistenata. Oni će, siguran sam, biti vaš oslonac na putu do sticanja akademske titule. Želim da vam prva akademska godina bude obilježena samo uspjesima i pozitivnim rezultatima. Također, u ime Ministarstva i svoje lično ime svim studentima i profesorima i nastavnim saradnicima, kao i svim učesnicima obrazovnog procesa čestitam početak nove akademske godine“, kazao je ministar Velagić.

Rektorica prof. dr. Huseinbegović pozdravila je sve brucoše, te im uputila dobrodošlicu u svoje lično ime i u ime nastavnika, saradnika, administrativnog i tehničkog osoblja i studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. „Dragi brucoši, s današnjom ceremonijom počinje novo poglavlje vaših života. U godinama studija koje slijede budite vrijedni i marljivi, pokažite trud i zalaganje, budite kolegijalni, znatiželjni, kreativni, aktivni kroz studentske organizacije, učestvujte u društveno odgovornim aktivnostima i događajima, u razmjeni i mobilnosti studenata, istražite sve mogućnosti koje vam studiranje nudi i zajedno s nama ponudite svoje kapacitete za razvoj, unapređenje i modernizaciju Univerziteta i cjelokupne društvene zajednice” poručila je rektorica prof. dr. Huseinbegović.

Predsjednik Unije studenata Amir Čaušević podsjetio je brucoše da Unija studenata, kao krovno studentsko tijelo na Univerzitetu, stoji na raspolaganju za pomoć i podršku studentima tokom studiranja. “Drage kolegice i kolege, koristim ovu priliku da vas pozovem da se aktivno uključite u rad, inicijative i projekte Unije studenata koja zastupa interese svih studenata našeg Univerziteta. Iza Unije studenata je niz realiziranih projekata, a tako će se nastaviti i u ovoj akademskoj godini, te vas pozivam da nam se pridružite i da zajedno radimo za dobrobit našeg Univerziteta“ poručio je Čaušević.

Nakon pozdravnih riječi i uručivanja poklona, studenti su se uputili ka prostorijama fakulteta i univerzitetskih studija gdje su imali priliku upoznati nastavno i administrativno osoblje s kojim će sarađivati i usvajati znanje narednih godina.

Galerija

Projekti