Ministar Velagić uputio čestitku povodom početka školske 2024/2025. godine

Datum objave: 08.09.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić uputio je čestitku povodom početka školske 2024/2025. godine.



„Poštovani roditelji/staratelji, nastavnici, dragi učenici i učesnici u odgojno-obrazovnom procesu upućujem vam čestitku povodom početka nove školske 2024/2025. godine.

Posebnu čestitku upućujem našim prvačićima. Dragi prvačići, od danas ulazite u svijet novih spoznaja i prijateljstava. Želim vam da uživate u školskim danima i da hrabro koračate stazama znanja i uspjeha i da budete sretni, vrijedni i marljivi.

Poštovani roditelji/staratelji, vaša podrška izuzetno je značajna. Poboljšanje obrazovnog sistema i stvaranje boljeg ozračja moguće je zajedničkim djelovanjem. Stoga nam je, saradnja roditelja/staratelja, nastavnika i profesora, školskog menadžmenta i institucijama obrazovanja od velike važnosti. Predanim i zajedničkim radom stvarajmo pozitivno školsko okruženje i obrazovanje kojim ćemo našim učenicima omogućiti da izrastu u uspješne i vrijedne osobe. Uprkos mnogim izazovima, radimo na unapređenju obrazovnog sistema i našim učenicima pružimo što kvalitetnije obrazovanje.

U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK  i svoje lično ime svim učesnicima u odgojno-obrazovnom procesu želim uspješnu školsku 2024/2025. godinu!“

Projekti