Zatvoreno „Mostarsko ljeto 2024“

Datum objave: 11.08.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na zatvaranju manifestacije „Mostarsko ljeto 2024“.



„U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično organizatorima manifestacije upućujem čestitke na organiziranju ove tradicionalne manifestacije. Nadam se da ćemo u narednom periodu i dalje zajednički raditi kako bismo građanima Mostara i Kantona pružili što kvalitetnije kulture sadržaje“, kazao je resorni ministar.

Prilikom zatvaranja manifestacije upriličena je i dodjela zahvalnica pokroviteljima, i to: ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnanu Velagiću, predsjedavajućem Skupštine HNK, Džaferu Aliću i predsjedniku Odbora za društvene djelatnosti Grada Mostara, Mirzi Drežnjaku. Zahvalnice je uručila koordinatorica „Mostarskog ljeta“, Nataša Jekić.

Nakon uvodne svečanosti, upriličen je koncert Narodnog orkestra Mostar čiji su članovi istaknuti muzičari i pjevači grada Mostara i okoline.

Organizatori manifestacije su: Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište u Mostaru, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka u Mostaru.

Galerija

Projekti