Ministar Velagić održao sastanak s predstavnicima Sportskog saveza Grada Mostara

Datum objave: 16.07.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, prof. dr. Adnan Velagić, održao je sastanak s predstavnicima Sportskog saveza Grada Mostara. Sastanku su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora Ekrem Čolakhodžić, generalni sekretar Mirjana Bošnjak i viši sportski menadžer, Dženan Šuta.



Predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara su ovom prilikom ministra Velagića detaljnije upoznali sa radom i planovima Sportskog saveza Grada Mostara, kao temeljne i krovne organizacije sporta u Gradu Mostaru. Naglašeno je kako je Sportski savez Grada Mostara napravio značajan iskorak u objedinjavanju svih oblika masovnog tjelesnog odgoja, uz organiziranje školskih sportskih takmičenja osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, te seminara za nastavnike tjelesnog i zdravstvenog odgoja na području Grada Mostara.

Ministar Velagić je napomenuo kako je Sportski savez Grada Mostara kao institucija od posebnog značaja za Grad Mostar, kako dijele mišljenje da uspješne sportske kolektive i pojedince treba podržavati, i da će se i u narednom periodu djelovati upravo u smjeru kontinuirane saradnje s ciljem višestruke koristi za cjelokupnu društvenu zajednicu.

Projekti