Ministar Velagić ugostio predstavnike Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS

Datum objave: 27.03.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i stručna savjetnica za srednje obrazovanje, Karmela Zlomislić održali su sastanak s izvršnom direktoricom Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, Sandrom Sladaković i voditeljem programskog tima, Anesom Čerkezom.Učesnici sastanka razgovarali su o nastavku saradnje i narednim aktivnostima kao što su inovirani kurikulum i udžbenici građanskog obrazovanja, Projekt građanin praktična nastava, program certifikacije nastavnika, potrebe za mapiranjem nastavnika i učenika građanskog obrazovanja.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo nastavkom saradnje, te istakao da Ministarstvo sarađuje s organizacijama koje provode korisne i zanimljive projekte u kojima nastavnici i učenici rado učestvuju, a jedna od njih je Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS.

Izvršna direktorica Sladaković i voditelj programskog tima, Čerkez zahvalili su ministru na srdačnoj dobrodošlici i iskazali zadovoljstvo nastavkom saradnje. Također, naglasili da u narednom periodu slijedi niz aktivnosti za koje smatraju da će biti uspješno realizirane na obostrano zadovoljstvo.

Projekti