British Council: Program stipendiranja za master studije u Ujedinjenom Kraljevstvu za žene u STEM naukama (Women in STEM)

Datum objave: 06.02.2024

British Council drugu godinu zaredom obezbjeđuje stipendiranje master studija za žene iz Bosne i Hercegovine, koje posjeduju diplomu iz oblasti nauke, tehnologije, inžinjerskih nauka i matematike, a koje žele da nastave karijeru u STEM naučnim oblastima.Program se provodi u saradnji sa tri univerziteta iz Ujedinjenog Kraljevstva: Cranfield University, University of St Andrews i University of Glasgow, koji su ponudili ukupno 44 master programa.

Kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine zajedno sa kandidatkinjama iz ostatka Zapadnog Balkana, centralne Azije, Turske i južnog Kavkaza mogu da konkurišu za ukupno 15 stipendija.

Uspješnim kandidatkinjama program stipendiranja u potpunosti pokriva troškove školarine za odabrani master program, stipendiju, vizu, troškove putovanja, zdravstvenog osiguranja i troškove IELTS testa iz engleskog jezika.

Rok za prijavu na univerzitete je: 30. april 2024. godine.

Više informacija o programu i uslovima za prijavu su dostupne na sljedećem linku: https://bit.ly/3Svdcyf

Informativni vebinari na kojima će se predstaviti univerziteti i ostaviti prostor za pitanja učesnika će se održati tokom marta 2024. godine. Datumi će biti objavljeni na istom linku.

Projekti