Ministri Velagić i Šuta obišli radove na izgradnji športske dvorane JU Druge gimnazije Mostar

Datum objave: 01.02.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić i ministar financija HNŽ-K, Adil Šuta zajedno s ravnateljicom JU Druge gimnazije Mostar, Nejrom Mušić i ravnateljicom Srednje medicinske škole Mostar, Aidom Tucović obišli su radove na izgradnji športske dvorane JU Druge gimnazije Mostar.



Ravnateljica JU Druge gimnazije Mostar, Nejra Mušić predstavila je ministrima sami projekat, prvu fazu izgradnje koja je pri završetku, kao i planove za nastavak i završetak izgradnje.

Ministar Velagić izrazio je zadovoljstvo do sada urađenim aktivnostima na izgradnji dvorane.

„Zajedno s ministrom Šutom obišao sam radove na izgradnji sportske dvorane JU Druge gimnazije Mostar. U razgovoru s ravnateljicama, Mušić i Tucović čuli smo detalje o izgradnji ovog objekta koji će koristiti učenici dvije škole. Nadam se da će se realizacija ovog projekta odvijati prema utvrđenom planu, kao i ćemo u narednom razdoblju zajedničkim snagama stvarati bolje uvjete za odgoj i obrazovanje naših učenika, kao i bolje uvjete za rad naših uposlenika. Mi ćemo nastojati da različitim aktivnostima i projektima, učenicima i zaposlenicima osiguramo suvremene uvjete za održavanje nastavnog procesa.“, kazao je ministar Velagić.

Izgradnjom dvorane više od 500 učenika ove dvije škole će dobiti adekvatne uvjete za razvoj športskih aktivnosti.

„Ulaganje u športsku i obrazovnu infrastrukturu treba biti jedan od prioriteta ovog saziva Vlade HNŽ-K, a jačanje kapaciteta u tom segmentu doprinijet će razvoju tih ustanova i stvaranju više mogućnosti za našu djecu i omladinu, a posebno školarce“, kazao je ministar Šuta.

Ravnateljice škola zahvalile su ministrima i Vladi HNŽ-K, na potpori u realizaciji ovog projekta zahvaljujući kojoj će, uz prethodno osigurana sredstva donatora, športska dvorana uskoro biti na raspolaganju učenicima JU Druge gimnazije Mostar i Srednje medicinske škole koja koristi isti javni prostor.

Galerija

Projekti