Ministar Velagić ugostio predsjednika Komisije za mlade Gradskog vijeća Grada Mostara

Datum objave: 16.01.2024

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s predsjednikom Komisije za mlade Gradskog vijeća Grada Mostara, Jasminom Pandurom.



Učesnici sastanka razgovarali su o realizaciji dosadašnjih projekata i aktivnosti koji se odnose na mlade.

„Drago mi je što sam danas ugostio gospodina Pandura, predsjednika Komisije za mlade Gradskog vijeća Grada Mostara i što sam imao priliku čuti o mnogim aktivnostima koje se odnose na mlade u Gradu Mostaru. Kako sam i kazao u razgovoru s predsjednikom Komisije, opredjeljenje Ministarstva jeste da u saradnji s drugim nivoima vlasti, institucijama i ustanovama stvaramo bolji ambijent za mlade kako u Gradu Mostaru, tako i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu“, rekao je ministar Velagić.

Predsjednik Komisije za mlade Gradskog vijeća Grada Mostara upoznao je ministra Velagića o  radu Komisije.

„Resornom ministru predstavio sam presjek aktivnosti koje se odnose na politiku za mlade u okviru rada Gradskog Vijeća Grada Mostara, te ga upoznao sa činjenicom da su iznosi grantova u okviru svih stavki za mlade značajno povećani u protekle tri godine. Očekujem da će se na sljedećoj sjednici usvojiti Budžet Grada Mostara u kojem su planirane nove stavke za mlade. Također, kao vijećnik s Gradskog područja Jugoistok predstavio sam važne projekte koji se odnose na ovo područje, koje će finansirati Vlada HNK. Ovom prilikom zahvaljujem ministru na srdačnoj dobrodošlici“, kazao je Pandur.

Resorni ministar i predsjednik Komisije iskazali su spremnost za buduću saradnju, a sve u cilju poboljšanja statusa mladih.

Projekti