Ministri Velagić i Šuta ugostili Lanu Pudar

Datum objave: 26.12.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić i ministar financija HNK, Adil Šuta ugostili su najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar i njenog trenera Damira Đedovića.



Bila je ovo prilika da ministri čestitaju Lani na izvanrednim rezultatima i iskažu potporu za predstojeće pripreme i natjecanja.

„Drago mi je što smo ugostili našu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu i jednu od najuspješnijih športistkinja s ovih prostora koja je mnogo puta pokazala da se radom, odricanjem i upornošću ostvaruju najbolji rezultati. Lana je naš istinski ambasador koji Bosnu i Hercegovinu predstavlja u najboljem svijetlu. Zato je naša opredijeljenost da podržavamo njen rad i daljnji športski put. Ovu priliku koristim da Lani poželim mnogo sreće na narednim natjecanjima i siguran sam da će nam ponovo donijeti medalju u Bosnu i Hercegovinu“, kazao je ministar Velagić.

Ministar Šuta istakao je da Vlade HNŽ-K podržava uspješne športiste s područja Županije, a najbolja od njih svakako je Lana.

„Čast i zadovoljstvo mi je što sam s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa ugostio Lanu Pudar. Mi ćemo, kao članovi Vlade HNŽ-K, predložiti potporu za našu najbolju športašicu  kako bi imala adekvatne pripreme i kako bismo joj osigurali sredstva za nastup na Olimpijskim igrama, za koje je naša Lana već osigurala potrebnu normu. Ova Vlada ima obvezu i potrebu da podržava uspješne športiste, a Lana je trenutno naš najbolji reprezentant“, istakao je ministar Šuta.

Lana i trener Đedović upoznali su ministre o obvezama, planovima i pripremama, kao i natjecanjima koji našu plivačicu očekuju u narednom razdoblju.

„Ova godina je bila vrlo uspješna, ali i vrlo naporna. Bilo je mnogo priprema i natjecanja, a u narednoj će biti još gušći raspored. Već 7. siječnja počinjem s pripremama u Turskoj, zatim u veljači idem na Svjetsko prvenstvo u Dohu. Bit će mnogo putovanja i priprema u Hrvatskoj, Španiji, a postoji opcija i Južne Afrike. U lipnju mjesecu očekuje me Europsko prvenstvo u Beogradu i to će sve služiti kao pripremna natjecanja za Olimpijske igre koje su krajem lipnja mjeseca održavaju u Parizu“, kazala je Lana.

Lana je ministrima zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj potpori koja joj predstavalja podstrek za ostvarivanje najboljih rezultata.

Projekti