Ministar Velagić ugostio ravnatelje Hrvatskoga narodnoga kazališta Mostar, Lutkarskoga kazališta Mostar, Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, ravnateljicu Narodne knjižnice HNŽ/K i šeficu Službe za kulturu Grada Mostara

Datum objave: 13.12.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s ravnateljem Hrvatskoga narodnoga kazališta Mostar Ivanom Vukojom, ravnateljem Lutkarskoga kazališta Mostar Tiborom Orečom, ravnateljicom Narodne knjižnice HNŽ/K Julijanom Pavlović, ravnateljem Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače Danijelom Vidović i šeficom Službe za kulturu Grada Mostara Ingom Dragoje-Mikulić.



Sudionici sastanka razgovarali su o suradnji, kao i planovima i aktivnostima ovih institucija kulture.

„Danas smo održali sastanak na kojem sam imao priliku čuti stavove ravnatelja i ravnateljice, o radu institucija kojima rukovode, kao i o planiranim aktivnostima. Kad je riječ o djelovanju institucija kulture, stav Ministarstva jeste da sukladno našim mogućnostima radimo na njihovom unapređenju, kao i podržavanju projekata. Nadam se da će naša suradnja biti na zavidnoj razini, a sve u cilju promoviranja ove oblasti i njenog obogaćivanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu“, rekao je ministar Velagić.

Rukovodioci institucija i Službe zahvalili su ministru na srdačnoj dobrodošlici i iniciranju ovog sastanka.

„U svoje ime, kao ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, i u ime kolega i kolegica koji su bili na sastanku upućujem zahvalnost ministru na ovoj lijepoj inicijativi i volji da se upoznamo i da sasluša neke naše probleme i zahtjeve. Posebno nas veseli što smo svi stekli dojam da će suradnja u budućnosti biti konstruktivna, na način da ćemo zajedno rješavati probleme koji se pojave, jer je nama važno da imamo sugovornika. Pa čak i ako se problem ne može riješiti na način koji nama odgovara, uvijek nam je drago da Ministarstvo i ministar razumiju naše probleme i da su voljni uključiti se u njihovo rješavanje. To je neki minimum koji je nama u ovom trenutku jako važan i nadamo se da će ovo biti prvi korak uspješne, pozitivne buduće suradnje“, kazao je direktor Vukoja.

Na samom kraju sudionici sastanka izrazili su spremnost za nastavak i unapređenje suradnje.

Projekti