Otvoren 11. međunarodni naučni skup „Dani porodičnog prava“

Datum objave: 21.09.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na otvaranju 11. međunarodnog skupa Dani porodičnog prava, koji se održava u Hotelu Mostar u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Njemačke fondacija za međunarodnu pravnu saradnju/IRZ.



Resorni ministar uputio je čestitke organizatorima na realizaciji međunarodnog skupa. „Čast mi je i zadovoljstvo biti danas sa vama, na 11. međunarodnom skupu Dani porodičnog prava. Posebno mi je drago čuti da je ove godine povećan broj prijavljenih radova i učesnika koji dolaze u Mostar i na ovaj Skup. Siguran sam da će ti radovi i izlaganja koristiti našim studentima, ali i ljudima iz prakse. Pravo je teorijska nauka, ali je vi pretvarate u praksu. Ovim putem posebno se zahvaljujem sudijama koji imaju veliki utjecaj na procese koji se dešavaju u društvu, a posebno za porodicu koja je stub jednog društva. Nadam se da će ovaj Skup dati određene rezultate i zaključke koji će biti upotreljivi za ljude koji se bave pravom i pravnim naukama, ali i svima nama, s obzirom da svakodnevno čujemo mnoge probleme koji se odnose na porodice, razdore u porodicama i sl. Ovim putem upućujem iskrene čestitke Pravnom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru i Njemačkoj fonadaciji za međunarodnu pravnu saradnju na organizaciji ovog događaja“, kazao je resorni ministar.

Osim resornog ministra na otvaranju Skupa obratili su se prof. dr. Amra Jašarbegović, dekanica Pravnog fakulteta, prof. dr. Armina Hubana, prorektorica za finansije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Jasmin Branković, pomoćnik ministrice Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i dr. Stefan Purner, voditelj područja Jugoistočna Evropa I u fondaciji IRZ.

Međunarodni skup Dani porodičnog prava održava se 21. i 22. septembra u Hotelu Mostar.

Galerija

Projekti