Ministri Hadžović i Faladžić posjetili JU OŠ Gnojnice

Datum objave: 12.09.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović i ministar financija HNŽ-K, Adnan Faladžić posjetili su Javnu ustanovu Osnovnu školu Gnojnice, te u pratnji ravnateljice škole, Sadete Zlomužice obišli učionice i športsku dvoranu.Tijekom današnje posjete ministri Hadžović i Faladžić s ravnateljicom škole i suradnicima razgovarali su o trenutnim aktivnostima i planovima koji će se realizirati u narednom razdoblju.

„Drago mi je što sam danas imao priliku da razgovaram s direktoricom, zaposlenicima i učenicima JU OŠ Gnojnice. Ova škola uspješno je izgrađena u mandatu ove Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i može se vidjeti da je kvalitetno urađena, na zadovoljstvo svih nas i naravno učenika i nastavnika, a prošle godine ovdje smo otvorili i stomatološku ambulantu. Navedeni projekti, kao i opremanje škola, nabavka besplatnih udžbenika i mnogi drugi projekti pokazatelj su da brinemo za našu djecu i njihovo kvalitetno obrazovanje“, kazao je ministar Hadžović.  

Resorni ministar dodao je da su uspješni rezultati učenika najbolji motiv za osiguravanje što kvalitetnijeg sustava obrazovanja, te da će Ministarstvo kao i u proteklom razdoblju nastojati da svim učenicima na području HNŽ-K osigura kvalitetne uvjete za  obrazovanje.

Ministar financija HNK, Adnan Faladžić istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što je imao priliku da posjeti JU OŠ Gnojnice. „Vlada HNK u proteklom periodu realizirala je veliki broj projekata čiji je cilj bio unapređenje društvene zajednice. Značajna sredstva izdvojili smo za osiguranje kvalitetnog obrazovnog sistema, i u tom smjeru nastavit ćemo i dalje“, kazao je ministar Faladžić.

Ravnateljica JU Osnovne škole Gnojnice, Sadeta Zlomužica izrazila je zahvalnost ministrima Hadžoviću i Faladžiću, na posjeti i iskazanoj potpori. „Hvala ministrima, dr. sc. Rašidu Hadžoviću i Adnanu Faladžiću što su danas posjetili našu školu. Mnogo nam znači podrška koju nam pružaju i na osnovu koje poboljšavamo obrazovni sistem i stvaramo kvalitetne uslove i za zaposlenike i za učenike“, naglasila je direktorica Zlomužica.

Galerija

Projekti