Ministar Hadžović u posjeti VI osnovnoj školi povodom nove školske godine

Datum objave: 04.09.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović, obratio se na manifestaciji povodom početka školske 2023./2024. godine, koja je održana u VI osnovnoj školi.Obraćajući se učenicima, učiteljima i roditeljima/starateljima resorni ministar uputio je čestitku povodom nove školske godine. „Ovim putem učenicima, posebno prvačićima, svim učesnicima u odgojno-obrazovnom sistemu, roditeljima/starateljima, želim mnogo zdravlja i uspjeha u novoj školskoj godini. Dragi prvačići, od danas imate novog prijatelja, a to je učitelj ili učiteljica koji će vam dati nova znanja, a vi samo trebate da ih slušate i da učite. Siguran sam da će na osnovu znanja koja dobijete biti veoma uspješni. Mi ćemo učiniti sve što možemo da bi vama i vašim učiteljima i nastavnicima osigurali što bolje uslove“, kazao je resorni ministar.

Učenici i učitelji VI osnovne škole prigodnim programom obilježili su početak nove školske godine. Osim resornog ministra na manifestaciji se obratila i ravnateljica VI osnovne škole, Edna Isić-Balić, koja je učenicima poželjela sretan početak školske godine.

Tijekom današnje posjete ministar Hadžović obišao je učionice VI osnovne škole u kojima su tokom ljetnog raspusta izvršeni radovi postavljanja podova, koje je podržalo resorno Ministarstvo. Ravnateljica škole izrazila je  zahvalnost ministru Hadžoviću, na posjeti i iskazanoj potpori.

Galerija

Projekti