Ministar Hadžović posjetio sportsku dvoranu u izgradnji u naselju Bijelo Polje

Datum objave: 05.07.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović u pratnji člana projektantskog nadzora, Alije Šunje obišao je radove na izgradnji sportske dvorane u naselju Bijelo Polje.



„Nakon uspješno završenih objekata JU OŠ Zalik i JU OŠ Gnojnice, Vlada HNK nastavila je pozitivnu praksu izgradnje novih objekata. U skladu sa Budžetom HNK na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kao i prethodnih godina, Vlada HNK izdvaja 220.000 KM za izgradnju ili obnovu školskih objekata ili objekata za višenamjensku upotrebu, kao što je ova sportska dvorana u naselju Potoci. Stoga mi je zadovoljstvo vidjeti da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju predviđenim tempom i da će građani Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, uskoro, na raspolaganju imati kvalitetan objekat u kojem će se održavati kulturni, sajamski, društveni i ostali sadržaji koji zavrjeđuju pažnju javnosti“ istakao je ministar.

Član projektantskog nadzora Arhiv plus, Alija Šunje, kazao je da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju u najboljem redu.

„Što se tiče te dinamike, grubi građevinski radovi su pri završetku, nakon čega slijedi montaža čelične krovne konstrukcije i pokrivanje objekta. Uz ovaj dio poslova izvršili smo i pripremne radnje u smislu osiguranja objekta, koji se odnose na izgradnju potpornih zidova na istočnoj strani, kao i instalacione poslove u suterenskoj prostoriji. Kada je riječ o veličini objekta, ona iznosi 30x45 metra i imat će armirano-betonske tribine zajedno sa galerijama, tako ćemo obezbijediti oko 600 mjesta za gledaoce. Nadam se da ćemo do kraja ove kalendarske godine, osim pokrivanja objekta, moći završiti znatan dio radova u smislu unutrašnje obrade zidova, fasade, keramike, elektroinstalaciju, grijanje, instalaciju vodovoda i sl.“, kazao je Šunje.

Kamen temeljac za ovaj objekat postavljen je 18.12.2020. godine, a izgradnja je počela u martu 2022. godine. 

Galerija

Projekti