Ministar Hadžović ugostio predstavnike Kluba borilačkih sportova Balkan iz Konjica

Datum objave: 22.06.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je člana Kluba borilačkih sportova Balkan iz Konjica i državnog prvaka u kikboksu, Džana Ždralu i trenera, Asmara Imamovića. Tim povodom resornom ministru uručili su Zahvalnicu za izuzetan doprinos i podršku radu i razvoju Kluba.„Naš Kanton izuzetno je bogat sportskim kolektivima i pojedincima koji ostvaruju izuzetne rezultate kako na području Bosne i Hercegovine, tako i Evrope i svijeta. Klub borilačkih sportova Balkan iz Konjica ima mnogo uspješnih sportista, a jedan od njih je Džan Ždrale koji osvaja izuzetne rezultate. Njegov uspjeh i uspjeh drugih članova Kluba nama je na ponos i Ministarstvo će i u narednom periodu nastojati da podržava njihov rad i rad drugih kolektiva i pojedinaca“, kazao je resorni ministar.

Džan Ždrale i trener Asmar Imamović zahvalili su ministru na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj podršci. „Ovim putem htjeli smo da zahvalimo ministru Hadžoviću i Ministarstvu za podršku koju su nam pružili i pomogli rad Kluba borilačkih sportova Balkan iz Konjica, koji već posljednih deset godina učestvuje na internacionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima. Podrška Ministarstva nam je motiv za daljni rad i da ostvarujemo što bolje rezultate. Uz podršku Ministarstva, naš Džan je učestvovao na Evropskom i Svjetskom prvenstvu“, kazao je Imamović.

Džan Ždrale koji je višestruki prvak države, bio je prvak Balkana, sada se takmiči u seniorskoj konkurenciji, istakao je da će i u narednom periodu nastojati da Bosnu i Herecegovinu predstavlja na najbolji način.

Projekti