Ministar Hadžović ugostio predstavnike KUD-a „Bijelo Polje“

Datum objave: 15.05.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je predsjednika Kulturno-umjetničkog društva „Bijelo Polje“, Miralema Gluhovića i potpredsjednika, Enisa Sihirlića. Tom prilikom resornom ministru uručena je Plaketa za počasnog člana KUD-a „Bijelo Polje“ za nesebičan dugogodišnji doprinos u radu društva i potpori jačanju i razvoju kulturnih djelatnosti.



Sudionici sastanka razgovarali su o dosadašnjoj suradnji, radu i djelovanju Kulturno-umjetničkog društva „Bijelo Polje“.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i naglasio da je cilj Ministarstva da sukladno svojim mogućnostima podržava rad KUD-a „Bijelo Polje“. „Čast i zadovoljstvo mi je što sam danas ugostio predstavnike KUD-a, jednog od najznačajnih kulturnih društava na području našeg kantona. Shodno važnosti djelovanja ovog društva naš cilj je da podržavamo njihov rad. Ovom prilikom gospodinu Gluhoviću i njegovim saradnicima čestitam na dosadašnjem, izuzetno kvalitetnom radu“, kazao je ministar.

Predstavnici KUD-a „Bijelo Polje“ upoznali su resornog ministra o dosadašnjim i narednim aktivnostima i zahvalili na kontinuiranoj potpori.

„U ime KUD-a 'Bijelo Polje' smo došli danas da nakon osam godina zajedničkog rada i saradnje, oplemenjivanju i podršci kulturi Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona zahvalimo ministru Hadžoviću, na njegovoj dobronamjernosti, na njegovoj upornosti, želji, volji i podršci našem radu i svim institucijama kulture u ovom Gradu. Nadamo se da će svoj rad u narednom periodu nastaviti u istom pravcu. Od danas on je počasni član Kulturno-umjetničkog društva 'Bijelo Polje'“, istakao je predsjednik Gluhović.

Projekti