Obilježen Dan JU Druge gimnazije Mostar

Datum objave: 26.04.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom obilježavanja Dana Javne ustanove Druge gimnazije Mostar, koja je održana u dvorani Kulturnog centra „Kralj Fahd“ Mostar.



U svom obraćanju ministar Hadžović uputio je čestitku direktorici, učenicima i profesorima povodom Dana škole. „Čast i zadovoljstvo mi je biti danas ovdje sa vama, na manifestaciji povodom obilježavanja Dana Javne ustanove Druge gimnazije Mostar. Ovo je škola sa dugogodišnjom tradicijom koja iz generacije u generaciju obrazuje izuzetno kvalitetne učenike na što smo veoma ponosni. Zato nam je dužnost da u saradnji nadležnih institucija, nastavnika i roditelja i staratelja našoj djeci omogućimo uslove za sticanje znanja i vještina na osnovu kojih će doprinositi prosperitetu naše domovine. Mi smo tu da vam u toku školovanja i dalje budemo podrška. Uvažena direktorice, učenici, zaposlenici i roditelji, u ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i svoje lično ime, čestitam vam Dan škole“, kazao je resorni ministar.

Dan škole obilježen je raznovrsnim programom koji su pripremili učenici i profesori škole, a osim resornog ministra prisutnima se obratila i direktorica škole, Nejra Mušić.

Galerija

Projekti