Ministar Hadžović održao sastanak sa „Mostarima“ povodom 457. tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Datum objave: 17.04.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović sastao se sa predstavnicima Kluba skakača u vodu „Mostari“, Lorensom Listom i Erminom Zukanovićem, povodom tradicionalnih 457. skokova sa Starog mosta, koji će se održati 30. srpnja 2023. godine.



Resorni ministar pohvalio je trud i napore koje Klub skakača u vodu „Mostari“ ulažu u organizaciju ove manifestacije.

„Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, cijeneći značaj tradicionalnih skokova sa Starog mosta, kao i prethodnih godina jedan je od sponzora ove manifestacije. Naši skakači su prepoznatljiv brend u svijetu, a održavanjem tradicionalnih skokova iz Mostara svake godine u svijet odlaze slike koje govore o hrabrosti koju demonstriraju mostarske laste. Značaj održavanja skokova za Mostar i Bosnu i Herecegovinu u cjelini je ogroman i zato je jasna naša opredijeljenost da podržavamo skokove i „Mostare“, kako bi razvijali svoje aktivnosti“, kazao je ministar Hadžović.

Tijekom susreta Listo i Zukanović upoznali su ministra Hadžovića o pripremama koje se obavljaju za tradicionalne 457. skokove sa Starog mosta, kao i o ukupnom ambijentu i tradiciju skokova.

„Ovom prilikom zahvaljujemo se ministru Hadžoviću na srdačnoj dobrodošlici, ali i podršci koju nam pruža sve ove godine. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK jedan je od sponzora ovogodišnjih skokova. Tradicionalno, skokovi će se održati posljednje nedjelje u mjesecu julu. Do sada pripreme teku po planu i nadamo se da će i ove godine najljepša slika iz Mostara obići svijet“, kazao je Listo.

Projekti