Obilježen Dan Srednje medicinske škole Mostar

Datum objave: 07.04.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se manifestaciji povodom obilježavanja Dana Srednje medicinske škole Mostar, koja je održana u Narodnom pozorištu u Mostaru.



U svom obraćanju ministar Hadžović uputio je čestitku ravnateljici, učenicima i nastavnicima povodom Dana škole. „Čast i zadovoljstvo mi je biti danas ovdje sa vama, na manifestaciji povodom obilježavanja Dana Srednje medicinske škole Mostar. Ovo je škola koja iz godine u godinu bilježi konstantan broj upisanih učenika u prve razrede i koja obrazuje izuzetno kvalitetan kadar. Osim učenika najkvalitetniji resurs ove škole njeni zaposlenici.

A vi dragi učenici, niste se odlučili za profesiju nego za jedan plemenit poziv kojeg ćete, siguran sam, obavljati na najbolji način. Mi smo tu da vam u toku školovanja i dalje budemo podrška i da vam osiguramo što bolje uvjete za obrazovanje. U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično ime direktorici, zaposlenicima i učenicima želim sretan Dan Srednje medicinske škole Mostar“, kazao je resorni ministar.

Dan škole obilježen je raznovrsnim programom koji su pripremili učenici i nastavnici škole, a osim resornog ministra nazočnima se obratila i ravnateljica škole, Aida Tucović.

Galerija

Projekti