Ministar Hadžović ugostio predstavnice RK Galeb

Datum objave: 05.04.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je članicu Upravnog odbora Manuelu Lulić-Zilić i igračice Rukometnog kluba Galeb. Tim povodom resornom ministru uručena je zahvalnica za potporu u radu i djelovanju RK Galeb.



Galeb je nastao je 1980. godine, a ime je dobio po prvom mlaznom avionu koji je iste godine proizveo nekadašnji privredni gigant – Soko. Nažalost, svoj rad Galeb je obustavio 2008. godine. Ideja o ponovnom radu i djelovanju Galeba došla je od bivših igračica, koje osim što su članice Upravnog odbora, obavljaju i trenerski posao s mladim rukometašicama. Klub je 23. veljače ove godine službeno otvorio vrata svojih prostorija.

Resorni ministar izrazio je dobrodošlicu i potporu članicama RK Galeb. „Izuzetno mi je drago što danas imam priliku ugostiti članice UO RK Galeb i mlade igračice. Povratak RK Galeba na sportsku scenu pozitivna je priča. U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično ime čestitam bivšim igračicama što su napravile ovaj važan iskorak i ponovo počele s radom. U skladu svojim mogućnostima Ministarstvo će podržati ovu pozitivnu priču“, kazao je ministar Hadžović.

Jedan od ciljeva Rukometnog kluba Galeb nakon povratka na sportsku scenu je formiranje seniorskog tima i klub je na korak do ostvarenja cilja.

Članica UO RK Galeb, Manuela Lulić-Zilić zahvalila je resornom ministru na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj potpori. „Ovim putem, u ime RK Galeb zahvaljujem se resornom ministru na srdačnoj dobrodošlici i podršci koju nam je pružio. Nadam se da će RK Galeb koračati stazama uspjeha i da ćemo i dalje imati podršku resornog Ministarstva“, kazala je Lulić-Zilić.

Galerija

Projekti