Dan JU Srednje građevinske škole Mostar

Datum objave: 04.04.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na Izložbi učeničkih radova povodom obilježavanja Dana JU Srednje građevinske škole Mostar, koja je održana u Centru za kulturu Mostar.



Nazočni su na izložbi mogli vidjeti radove učenika, i to tehničke crteže, projekte i makete nastale na smjerovima: arhitektonski tehničar, građevinsko - informatički i tehničar dizajner enterijera, kao i umjetničke slike i skulpture koje su djelo likovnih dizajnera – tehničara.

U svom obraćanju ministar Hadžović uputio je čestitku povodom Dana škole, kao i pohvale ravnateljici, nastavnicima i učenicima na uspješnoj organizaciji događaja. „Ovom prilikom upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana škole Javne ustanove Srednje građevinske škole Mostar. Ovo je škola sa dugogodišnjom tradicijom koja iz generacije u generaciju obrazuje izuzetno kvalitetne učenike. S tim u vezi, dužnost nam da u saradnji nadležnih institucija, nastavnika i roditelja i staratelja našoj djeci omogućimo uslove za sticanje znanja i vještina na osnovu kojih će doprinositi razvoju naše domovine. U ime Ministarstva, obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično ime direktorici, zaposlenicima i učenicima čestitam na uspješnom radu i djelovanju i aktivnostima koje provode u JU Srednjoj građevinskoj školi Mostar i želim vam sretan Dan škole“, istakao je resorni ministar.

Osim resornog ministra nazočnima se obratila i ravnateljica škole, Sanela Mesihović.

Galerija

Projekti