Održana manifestacija „Svijet u jednom gradu“

Datum objave: 04.04.2023

Manifestacija „Svijet u jednom gradu“, koju je studentica 2. godine Studija turizma na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Iman Dilberović realizirala u suradnji s voditeljicom studija prof. Amelom Piralić, koordinatoricom za odnose s javnošću i komunikacije UWC Mostar Adlom Velagić i rukovoditeljem odjela za razvoj i suradnju UWC Mostar, Harisom Idrizom održana je na Starom mostu u Mostaru. Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K na čelu s ministrom dr. sc. Rašidom Hadžovićem jedan je od pokrovitelja ove manifestacije.



Manifestacija „Svijet u jednom gradu“ podrazumijevala je sudjelovanje 30 učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru iz 30 različitih zemalja koji su svoju tradicionalnu nošnju predstavili na Starom mostu, a njen cilj je promocija obrazovanja odnosno Studija turizma, kao i kulture i tradicije u Gradu Mostaru.

„Na ovom projektu radimo aktivno četiri do pet mjeseci. Uzimajući u obzir činjenicu da oblast turizma treba stalno unapređivati, došla sam na ideju da realiziramo ovaj projekat kojim ćemo ujedno doprinijeti promociji Studija turizma, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru i našeg grada. Također cilj je napraviti promotivni video koji će se prikazivati na različitim medijima i društvenim mrežama, i na taj način želimo potaknuti mlade ljude da se upišu na Studij turizma, ali i predstaviti svijet u našem gradu i pozvati turiste u Grad Mostar“, kazala je Dilberović.

Galerija

Projekti