Ministar Hadžović ugostio Iman Dilberović

Datum objave: 24.03.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je Iman Dilberović, studenticu 2. godine Studija turizma na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru povodom realizacije projekta „Svijet u jednom gradu“.



Projekat „Svijet u jednom gradu“ podrazumijevat će učešće 30 učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru iz 30 različitih zemalja koji će svoju tradicionalnu nošnju predstaviti na Starom mostu, i to 4. aprila u 14 sati, a cilj je promovirati turizam, kulturu, tradiciju i obrazovanje.

Resorni ministar izrazio je podršku realizaciji projekta. „Doista mi je drago što naši studenti imaju odlične ideje koje doprinose našoj zajednici. Projekat Iman Dilberović i njenih saradnika vrijedan je pažnje. Zato će Ministarstvo podržati ovaj projekat koji će, siguran sam, doprinijeti promociji Mostara i Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru“, kazao je resorni ministar.

Također, cilj je napraviti promotivni video koji će se prikazivati na različitim medijima i društvenim mrežama. Na taj način nosioci projekta žele potaknuti mlade ljude da se upisuju na Studij turizma, ali da pozovu i turiste u Grad Mostar.

Studentica, Iman Dilberović zahvalila je ministru Hadžoviću na prilici da predstavi projekat. „Na ovom projektu radim u saradnji s voditeljicom Studija turizma, Amelom Piralić zajedno sa Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru. Već četiri do pet mjeseci radimo na ovom projektu. Uzevši u obzir činjenicu da oblast turizma treba stalno unapređivati, došla sam na ideju  da realizujemo ovaj projekat kojim ćemo ujedno doprinijeti i promociji Studija turizma, Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru i našeg grada. Ovu priliku koristim i da Vas na ovaj za nas veliki događaj“, kazala je Iman.

Projekti