Dan Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar

Datum objave: 10.03.2023

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na proslavi Dana Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar povodom obilježavanja 26 godina uspješnog rada i djelovanja.



Resorni ministar kazao je kako su u Gradu Mostaru i Kantonu ponosni zbog jednog ovakvog centra. „Čast mi je i zadovoljstvo što danas imam priliku da razgovaram sa štićenicima i zaposlenicima Centra 'Los Rosales'. Ponosan sam na rezultate koje konstantno postižete, a koji su prepoznati širom Bosne i Hercegovine i čestitam vam na tome. Ova ustanova za sve ove godine rada i postojanja pokazala je da uprkos mnogim izazovima našoj djeci pruža kvalitetan odgoj i obrazovanje. Nadam se da ćemo i u narednom periodu i dalje stvarati bolje uslove za odgoj i obrazovanje, rehabilitaciju i socijalizaciju osoba s invaliditetom“, kazao je ministar Hadžović.

Dan Centra obilježen je prigodnim kulturno-umjetničkim programom i radionicama koje su pripremili učenici i polaznici vrtića zajedno sa svojim nastavnicima i odgajateljima, kao i sa vršnjacima iz redovnih škola i vrtića Grada Mostara.

„Već 26 godina koračamo i pokušavamo svakodnevnicu mladih i djece s poteškoćama učiniti ravnopravnom kao i svih ostalih članova ovoga društva, i to uz podršku naših partnera: Grada Mostara i Vlade HNK-a, te prijatelja Centra. Ove godine Dan Centra proslavljamo na drugačiji način pa su, pored kratkog programa u kojem učestvuju djeca Centra, stigli i učenici redovnih škola i vrtića Grada Mostara u pratnji svojih odgajatelja, a koji će kroz sportske, kreativne i likovne radionice družiti i obilježiti rođendan "Los Rosalesa“, kazala je direktorica Mirna Mezit.

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar osnovan je 1997. godine. Ova odgojno-obrazovna ustanova djeluje kroz nekoliko segmenata u kojima se odgajaju, obrazuju i socijalizuju i radno osposobljavaju djeca sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psihofizičkom razvoju, uzrasta od 2 do 45 godina.

Galerija

Projekti