Ministar Hadžović održao sastanak s predsjednikom „BZK Preporod“ Stolac

Datum objave: 07.03.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s predsjednikom „BZK Preporod“ Stolac, Zlatkom Hadžiomerovićem. Tom prilikom resornom ministru uručena je zahvalnica za nesebičnu potporu u radu „BZK Preporod“ Stolac.



Sudionici sastanka razgovarali su o dosadašnjoj suradnji, radu i djelovanju BZK Preporod Stolac.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i naglasio da je cilj Ministarstva da sukladno svojim mogućnostima podržava BZK Preprod Stolac. „Čast mi je što sam danas ugostio predsjednika ove organizacije. Svjesni značaja djelovanja BZK Preprod Stolac opredjeljeni smo da kroz različite aktivnosti podržavamo njihov rad. Koristim priliku da gospodinu Hadžiomeroviću čestitam na dosadašnjem radu“, kazao je ministar.

Hadžiomerović je upoznao resornog ministra o dosadašnjim i narednim aktivnostima i zahvalio na potpori i gostoprimstvu.

„Koristim priliku da se na ovaj način zahvalim ministru Hadžoviću za nesebičnu potporu u radu BZK Preporod Stolac. Svih ovih godina bez njegove potpore mi ne bi mogli funkcionirati. Večeras je u Narodnoj biblioteci Mostar promocija knjige Društveni razvoj Stoca od 1918-1941. godine, čije je izdavanje podržao ministar Hadžović. Ovim prilikom još jednom mu se zahvaljujem i u svoje lično ime i u ime Preporoda“, kazao je Hadžiomerović.

Projekti