Ministar Hadžović posjetio je Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru

Datum objave: 09.02.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović posjetio je Generalni konzulat Republike Turske u Mostaru i upisao se u knjigu žalosti otvorenu za žrtve zemljotresa koji su se dogodili u Turskoj.



„Zatekla nas je vijest o zemljotresu u prijateljskoj zemlji Turskoj. U ovim teškim trenucima, u kojima je živote izgubilo veliki broj građana, naše misli su uz turski narod. U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično ime upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. U ovim trenucima učinit ćemo sve što možemo kako bi im pomogli i olakšali ove teške dane našim prijateljima. U narednom periodu u akciju prikupljanja novčane pomoći uključit ćemo škole s našeg područja, a ukoliko bude potrebno bit će organizirane i akcije prikupljanja ostalih potrepština za žrtve zemljotresa“, kazao je resorni ministar.

Generalni konzul, Yaşar Ergün informirao je resornog ministra o trenutnoj situaciji u Republici Turskoj i zahvalio na iskazanoj potpori turskom narodu u ovim izuzetno teškim trenucima.

Galerija

Projekti