Realiziran projekat „Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i zebrastim zavjesama“ u JU OŠ Gnojnice

Datum objave: 28.12.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom realizacije projekta „Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i zebrastim zavjesama“ u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi Gnojnice, a koji je podržala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini.



Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta. „Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovdje sa vama. Ovo je bitan događaj za sve nas, jer je realizovan projekat u  JU Osnovna škola Gnojnice koji će biti od koristi i našim učenicima i nastavnicima, ali i zbog činjenice da imamo priliku ugostiti naše prijatelje iz Turske. Nadam se da će još biti prilika za ovakve susrete u narednom periodu i da će se saradnja i dalje nastaviti“, kazao je resorni ministar.

Učenici i nastavnici JU Osnovne škole Gnojnice pripremili su zanimljiv program povodom realizacije projekta i u znak zahvalnosti Turskoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini.

Direktorica JU OŠ Gnojnice, Sadeta Zlomužica istakla je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta. „Ovaj projekat doprinijet će ugodnom ambijentu za rad naših učenika i nastavnika. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su podržali ovaj projekat. Vrata naše škole su vam uvijek otvorena, smatramo vas prijateljima i nadamo se nastavku saradnje“, kazala je Zlomužica.

Tokom manifestacije prisutnima su se obratili i konzul Republike Turske u Mostaru, Jašar Ergun i šef Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, brigadir Mustafa Bujukoroglu.

Galerija

Projekti