Održana prezentacija dosadašnjih rezultata i rada JU Kulturnog centra Mostar sjever

Datum objave: 22.12.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na svečanosti povodom prezentacije dosadašnjih rezultata i rada JU Kulturnog centra Mostar sjever u Bijelom Polju. Resornom ministru uručena je zahvalnica za podršku u djelovanju Kulturnog centra.



Resorni ministar istakao je da je Vlada HNK pokazala opredjeljenje proteklih godina da pomogne rekonstrukciju ovog Kulturnog centra. „Prepoznavajući značaj održavanja kulturnih, zabavnih i drugih društvenih aktivnosti  na ovom području, Ministarstvo i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona imali su jasno opredjeljenje, a to je da pomognemo rekonstrukciju i djelovanje ove ustanove. U skoro dvije godine, koliko je prošlo od otvorenja Kulturnog centra, činjenice pokazuju da je ovo ustanova u kojoj se vrlo rado organizuju promocije knjiga, sevdah festivali, folklorni koncerti i mnogi drugi događaji. S tim u vezi, direktoru Centra, gospodinu Elvedinu Mujanu i njegovim saradnicima upućujem iskrene čestitke za ostvarene rezultate. S jasnom vizijom, znanjem, željom i htijenjem siguran sam da će Centar i u narednom periodu biti mjesto gdje će se ne samo održavati kulturni događaji, nego i mjesto stvaranja i održavanja prijateljstava i saradnji koji su nam u izazovnim vremenima itekako potrebni“, kazao je resorni ministar.

Projektovanju i rekonstrukciji Kulturnog centra u Bijelom Polju prsitupilo se još 2018. godine, a svečano otvaranje obnovljene institucije održalo se 28. februara 2021. godine. Rekonstrukcija objekta rezultirala je velikom salom sa balkonima sa 350 sjedišta, izradom savremenog sistema video nadzora, osvjetljenja, opreme i sl.

Rezultate i rad JU Kulturnog centra Mostar sjever prezenitirao je direktor, Elvedin Mujan. Na svečanosti su prisustvovali brojni gosti i zvanice iz kulturnog, društvenog, političkog i vjerskog života Grada Mostara i HNK.

Galerija

Projekti