Dodjeljene zlatne plakete najboljim studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 22.12.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na Svečanoj dodjeli nagrada na kojoj su uručene zlatne plakete najboljim studentima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, koja se održala na Fakultetu humanističkih nauka. Tom prilikom resornom ministru uručena je Povelja sa zlatnim grbom za doprinos i podršku u radu Unije studenata i poboljšanje studentskog standarda.



Resorni ministar uputio je čestitke najboljim studentima za ostvarene rezultate. „Od početka mi je bila želja i cilj da pomognem našim studentima. Imao sam priliku i čast da djelovanjem putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK pokušam unaprijediti studentski standard, kako bismo mladim ljudima dali snagu i motiv da napreduju u struci. A vi svojim trudom i zalaganjem pokazujete da naša domovina ima kvalitetnu budućnost. Trebate znati da je znanje ono što vam niko ne može oduzeti i iskreno se nadam da ćete na tragu ovog uspjeha i dalje ulagati u svoje znanje i da ćete na taj način promovisati svoje kompetencije i da ćete na svakom polju u kojima ste ostvarili ove rezultate, biti najbolji. Želim da čestitam svima onima koji su ostvarili zlatne plakete, ali i Uniji studenata koja je nagradila naše studente. Čestitke upućujem i rektorici, dr. sc. Aleni Huseinbegović, dekanima, članovima UO koji vrijedno rade i pokušavaju da podignu standard Univerziteta na viši nivo. Hvala vam na ovoj ukazanoj časti, ova plaketa će za mene biti još jedan dodatni stimulans da se još više zalažem za poboljšanje statusa mladih u HNK“, kazao je ministar Hadžović.

Resorni ministar dodao je da je Ministarstvo u proteklom periodu nastojalo dati podršku studentima i mladim naučnicima-istraživačima. „Tim ciljem smo i krenuli u projekat da svaki student u HNK ima stipendiju, koja je našim studentima itekako bitna, i ona će od ove godine iznositi 150 KM. Također, prije dvije godine počeli smo s projektom podrške doktorantima i tu praksu nastavljamo i dalje“, dodao je ministar.

Osim ministra Hadžovića, prisutnima su se obratili i prorektorica za naučno-nastavna pitanja, dr. sc. Azra Špago i predsjednik Unije studenata Kenan Begović.

Galerija

Projekti