Izgradnja sportske dvorane u Bijelom Polju

Datum objave: 21.12.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, obišao je radove na izgradnji sportske dvorane u Bijelom Polju.



Izgradnja sportske dvorane u Bijelom Polju je jedan u nizu projekata koji se realizira u saradnji s Vladom Hercegovačko-neretvanskog kantona i predstavlja jedan od objekata koji će imati sportski i društveni karakter za građane Grada Mostara i HNK. Prije dvije godine, tačnije 18.12.2020. godine, položen je kamen temeljac, a izgradnja je počela u martu 2022. godine. Radovi teku prema predviđenom planu i očekivanoj dinamici. Trenutno se izvode radovi prve faze i radi se na konstrukciji objekta.

„Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK uz podršku Vlade HNK je već od 2019. godine krenulo u izradu ovog projekta. Do sada je uplaćeno 880.000 KM i u tom smjeru nastavit ćemo i dalje, dok ne završimo ovu sportsku dvoranu. Ovo je objekat u kojem će se moći održavati različite vrste sportskih i kulturnih događaja i koji će poslužiti da se upotpune sadržaji Grada Mostar i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Sportska dvorana u Bijelom Polju projekat je koji ćemo realizovati uz podršku Grada Mostara“, kazao je resorni ministar.

Osim resornog ministra radove su obišli i predstavnici institucija Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona, direktorica JU Osnovne škole "Bijelo Polje" Potoci i predstavnici građevinske firme GTR d.o.o., koji su izvođači radova na dvorani.

Direktorica škole, Azra Šoše, iskazala je svoje zadovoljstvo da radovi na dvorani idu planiranom dinamikom. „Kao i uvijek, zajedno možemo mnogo. Ovom prilikom zahvaljujem se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK,  Vladi HNK i Gradu Mostaru, koji su prepoznali važnost ovakvog objekta, te se nadamo se da će buduća dvorana služiti svojoj svrsi i biti mjesto susreta, sklapanja prijateljstva, druženja, dobrog sportskog nadmetanja i promocije zdravih stilova života“, kazala je direktorica Šoše.

Galerija

Projekti