Svečanost povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 24.11.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na svečanosti „Bosno i Hercegovino domovino moja“, koja se  povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u organizaciji osnovnih i srednjih škola Grada Mostara i Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, održala u Narodnom pozorištu u Mostaru.



Resorni ministar uputio je čestitku povodom 25. novembra i zahvalio učenicima i nastavnicima na njihovom trudu i učestvovanju u manifestaciji. „Raduje me činjenica što ste još jednom potvrdili da ste vi čuvari našeg identiteta, tradicije, kulture i običaja. Bosna i Hercegovina ispunjena je mnoštvom talentovanih i inteligentnih mladih osoba. Zato uvaženi profesori, direktori, roditelji i staratelji učimo našu djecu da njeguju demokratske i civilizacijske vrijednosti, da gaje patriotizam i zajedničkim snagama omogućimo im da pokažu svoje talente, da se kvalitetno obrazuju, ulažu u znanje, napreduju i žive u stabilnom društvu i okruženju. Vama dragi učenici, poručujem da volite svoju domovinu i da svojim radom, sposobnostima, zajedništvom, humanošću, i upornošću našu zemlju učinite boljim mjestom za sve njene građane. Još jednom smo pokazali da će naša domovina postojati dok je nas koji je volimo i poštujemo. Sretan vam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine“, kazao je resorni ministar.

Prigodnim programom, učenici osnovnih i srednjih škola Grada Mostara još jednom su pokazali da njeguju svoj identitet i poslali poruku patriotizma i ljubavi prema domovini. 

Galerija

Projekti