Sastanak ministra Hadžovića s predstavnicima Sportskog društva Reflex

Datum objave: 03.11.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s predstavnicima Sportskog društva „Reflex“ Mostar, Jasminom Pandurom, Enkom Alićem i Harisom Sušom, povodom Međunarodnog turnira „BJJ Old Bridge Mostar Open 2022“ koji će se održati 5.11.2022. godine u dvorani USRC „Midhat Hujdur-Hujka“. Tim povodom resornom ministru uručena je zahvalnica za podršku u radu i doprinosu razvoja Sportskog društva Reflex.



Resorni ministar pohvalio je napore koje članovi ulažu kako bi ovo sportsko društvo u narednom periodu nizalo uspjehe. „Drago mi je što mogu ugostiti predstavnike Sportskog društva „Reflex“ Mostar i čuti mnogo o njihovim rezultatima, planovima i ciljevima. Cilj Ministarstva jeste da podržava sportske klubove i njihove aktivnosti, a jedan od njih je i „Reflex“ Mostar i takmičenje koje održavaju drugu godinu zaredom 'BJJ Old Bridge Mostar Open 2022'. Podržavanjem sportskih klubova u suštini promovišemo značaj bavljenja sportskim aktivnostima, ali i naš Grad i Kanton kao sportske sredine“, kazao je ministar Hadžović.

Predstavnici ove sportske organizacije upoznali su resornog ministra o aktivnostima i ostvarenim rezultatima i zahvalili na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj podršci.

„U subotu, 5.11. održava se Drugi turnir brazilske jiu jitse „Old Bridge Open Mostar“ u organizaciji Sportskog društva Reflex Mostar. Prošle godine smo imali oko 180 prijava. Ove godine očekujemo približno isti broj takmičara. Ovo takmičenje organizuje se u partnerstvu sa prijateljskim klubovima iz Sarajeva i poprimilo je međunarodni karakter, s tim da dolaze takmičari iz Hrvatske i Crne Gore. Turnir se organizuje uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, BH Telekoma, Grada Mostara,  Sportskog saveza Grada Mostara i drugih sponzora“, kazao je Jasmin Pandur. 

Sportsko društvo „Reflex“ Mostar je sportska organizacija koja pruža jedinstvenu ponudu u segmetnu borilačkih vještina za sve uzraste i sve dobne i tjelesne kategorije, posebno za rekreativce i djecu. Društvo „Reflex“ je punopravni član Sportskog saveza Grada Mostara, te član državnog Kickboxing saveza, koje niže značajne uspjehe i nudi jedinstvenu ponudu u segmentu borilačkih vještina.

Galerija

Projekti