Otvoren 10. međunarodni skup Dani porodičnog prava

Datum objave: 20.10.2022

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na otvaranju 10. međunarodnog skupa Dani porodičnog prava čija je centralna tema „Porodica u aktuelnom pravnom i društvenom kontekstu“, koji se održava u Hotelu Bristol u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Njemačke fondacija za međunarodnu pravnu suradnju/IRZ. Tom prilikom resornom ministru uručena je zahvalnica za nesebičan doprinos i potporu radu Skupa.



Resorni ministar uputio je čestitke organizatorima na realizaciji međunarodnog skupa. „Raduje me činjenica da Pravni fakultet Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru i Njemačka fonadacija za međunarodnu pravnu saradnju organizovali ovaj skup u našem gradu i što će govoriti o vrlo značajnoj temi za društvenu zajednicu. Ministarstvo je prepoznalo značaj održavanja ovog skupa, iskazalo podršku i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Siguran sam da će ovaj naučni skup biti koristan i našim studentima i da će čuti kvalitetna izlaganja“, kazao je ministar Hadžović.

Osim resornog ministra na otvaranju Skupa obratile se su prof. dr. Amra Jašarbegović, dekanica Pravnog fakulteta, prof. dr. Alena Huseinbegović, rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Žana Gojačić, suradnica IRZ-a u Bosni i Hercegovini.

Međunarodni skup Dani porodičnog prava održava se 20. i 21. listopada u Hotelu Bristol u Mostaru.

Projekti