Održana Konferencija povodom Dana učitelja

Datum objave: 04.10.2022

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na Konferenciji „Nova paradigma u obrazovanju“, koja je povodom Dana učitelja održana u Studentskom hotelu Mostar, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar.



Resorni ministar uputio je čestitke povodom Dana učitelja, istaknuvši njihov značaj i doprinos u procesu odgoja i obrazovanja učenika. „Koristim ovu priliku da vam u ime Ministarstva i svoje lično ime čestitam Dan učitelja i poželim još mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu. U proteklom periodu osim različitih projekata i aktivnosti koje smo realizirali, u cilju poboljšanja kvaliteta odgojno-obrazovanja, radili smo i na poboljšanju uvjeta rada nastavnika. Također, pažnju smo posvetili promociji i važnosti znanja i profesije nastavnika pa smo uveli praksu dodjele priznanja učenicima generacije, kao i obilježavanje Dana učitelja. Cilj je bio da zajednički slavimo ovu profesiju. Učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici su ti koji svojim pozivom, a profesija učitelja je poziv, djeci prenose odgojno-obrazovne vrijednosti. Oni su i njihovi i roditelji i staratelji i prijatelji, zato je naša obaveza da slavimo vaš dan i radimo na poboljšanju uvjeta rada učesnika nastavno procesa“, kazao je resorni ministar.

U ime domaćima obratila se ravnateljica Pedagoškog zavoda Mostar, dr. sc. Enisa Gološ koja je učiteljima, nastavnicima i profesorima čestitala Dan učitelja i istakla značaj njihove profesije.

Na današnjoj Konferenciji učitelji, nastavnici i profesori koji rade u predškolskim, osnovnim i srednjim odgojno-obrazovnim ustanova održali su predavanja iz njihovih oblasti, a u kontekstu odgoja i obrazovanja djece i važnosti učiteljske profesije.

Galerija

Projekti