Nastavak projekta „Eco Win“

Datum objave: 30.09.2022

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom nastavka projekta „Eco Win“ koja se održana u Narodnom pozorištu u Mostaru u organizaciju Udruženja građana „Zajedno za naš grad“. Tom prilikom resornom ministru uručena je zahvalnica za nesebičan doprinos i pomoć u projektu Eco Win.



„Smisao ovog projekat je naučiti djecu o zaštiti životne sredine i okoliša, a osim kroz nastavne planove i programe djeca uče i putem ovog projekta. Ako sami ne pazimo na prirodu i na ono što nas okružuje onda će naša životna okolina biti loša. Drago mi je da smo bili dio ovog projekta, jer ovakve ideje zaslužuju pažnju. Znam da se ovaj projekat radio srcem i zato ima posebnu vrijednost i podršku Ministarstva. Bitno nam je da naša djeca čuvaju sebe, svoju porodicu i svoju okolinu. Siguran sam da će naši direktori i nastavnici i dalje raditi na tome da našim učenicima usade ljubav prema ekologiji, prirodi i održavanju okoliša“, kazao je resorni ministar.

Projektom su do sada obuhvaćene 24 osnovne i srednje škole na području Grada Mostara, a projekat je podrazumijevao donaciju po 3 kontejnera za odvajanje plastike, papira i limenki, kao i edukaciju učenika u školama koju su izvodili stručni timovi.

Nazočnima se obratio i predsjednik Udruženja, Nermin Mehić koji zahvalio resornom ministru na ukazanoj potpori, povjerenju i prepoznavanju značaja ovog projekta.

Na današnjoj manifestaciju uručene su zahvalnice organizacijama koje su podržale projekat i nagrade najuspješnijim školama. Manifestaciju su svojim izvedbama upotpunili Plesni studio Mo Stars, Plesni  studio Flash i Mostarske mažoretkinje.

Galerija

Projekti