Otvorena stomatološka ambulanta u JU OŠ Gnojnice

Datum objave: 28.09.2022

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović nazočio je otvaranju stomatološke ambulante u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi Gnojnice.



„Čast mi je i zadovoljstvo biti danas ovdje sa vama. Ovo je doista projekat vrijedan pažnje i svake pohvale. U proteklom periodu napravili smo značajne iskorake u kontekstu obrazovanja, a evo danas u JU OŠ Gnojnice otvaramo i stomatološku ambulantu. Ovaj projekat pokazatelj je da brinemo za našu djecu, njihovo obrazovanje i njihovo zdravlje“, kazao je ministar Hadžović.  

Ovaj projekat uspješno je realiziran u suradnji JU OŠ Gnojnice i Doma zdravlja Stari Grad Mostar.

„Okupili smo se ovdje s ciljem unapređenja stomatološke zaštite djece školskog uzrasta. Imamo želju unaprijediti oralno zdravlje djece i mladih preventivnim djelovanjem u stomatologiji, i zato je otvaranje ove ambulante hvale vrijedno. Pregledi u što ranijoj dobi vode što ljepšem osmijehu mladih ljudi i njihovom zdravlju“, kazala je dr. Eida Međedović, šefica stomatološke službe.

„Izuzetno sam ponosna i sretna što smo realizirali ovaj projekat od kojeg će koristi imati svi učenici osnovnih i srednjih škola koji žive u jugoistočnom dijelu Grada Mostara“, kazala je ravnateljica JU OŠ Gnojnice, Sadeta Zlomužica.

Nazočnima su se, također, obratili  ravnatelj Doma zdravlja Stari Grad, dr. Edin Kapetanović i glavna medicinska sestra Emina Razić.

Galerija

Projekti