Ministar Hadžović u posjeti JU Osnovnoj školi Gnojnice

Datum objave: 05.09.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, povodom početka nove školske godine posjetio je JU Osnovnu školu Gnojnice i učenicima prvih razreda poželio dobrodošlicu u školske klupe.



Učenici i učitelji prigodnim programom obilježili su početak nove školske godine i prvačićima poželjeli dobrodošlicu. Obraćajući se učenicima i roditeljima/starateljima ministar je uputio čestitku. „U našem kantonu imamo 50 osnovnih škola, a ja sam izabrao JU Osnovnu školu Gnojnice da zajedno proslavimo ovaj važan dan za naše prvačiće i njihove roditelje i staratelje. Dragi prvačići dobro došli u školske klupe, gdje ćete stvarati nova prijateljstva i usvajati znanja. Tokom školovanja budite vrijedni, sigurni, odvažani i željni znanja. Siguran sam će ova naša djeca graditi bolju budućnost za Bosnu i Hercegovinu. Želim puno zdravlja, sreće i uspjeha“, kazao je resorni ministar.

Resorni ministar dodao je da u HNK nastavu pohađa 1.776 prvačića i ukupno 16.195 učenika u osnovnim školama, te 1.723 učenika u prvim razredima srednjih škola i ukupno 6.829 srednjoškolaca. „Ministarstvo je ove godine dalo prijedlog da se osiguraju besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola, što je Vlada HNK i prihvatila, i na to smo veoma ponosni“, istakao je ministar Hadžović.

Direktorica JU Osnovne škole Gnojnice, Sadeta Zlomužica izrazila je zahvalnost ministru Hadžoviću, na posjeti i iskazanoj podršci. „Hvala resornom ministru, dr. sc. Rašidu Hadžoviću što je danas došao da posjeti našu školu i pozdravi prvačiće, jer je ovo za njih poseban dan. Ove školske godine imamo 493 učenika i taj broj je u stalnom porastu, čime smo stvarno oduševljeni. U odnosu na prethodnu školsku godine ove godine je 19 učenika više. Imamo 58 prvačića raspoređenih u tri odjeljenja. Želim im dobrodošlicu u našu školu, da se osjećaju lijepo, sigurno, sretno, da uče i da stiču nova znanja“, kazala je direktorica Zlomužica.

Projekti