Otvorena izložba slika i unikatnog nakita pod nazivom „Mostaru i Mostu s poštovanjem i ljubavlju“

Datum objave: 01.08.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na otvaranju izložbe slika i unikatnog nakita pod nazivom „Mostaru i Mostu s poštovanjem i ljubavlju“ autora Adina i Mie Hebib, koja se u sklopu manifestacije „Mostarsko ljeto“ održala u Centru za kulturu Mostar.



„Zadovoljstvo mi čini da večeras na 'Mostarskom ljetu' imamo čovjeka koji je najbolji ambasador Mostara i Bosne i Hercegovine, te je sigurno jedan od najboljih umjetnika koje je naše podneblje, naš Mostar, dalo. Zadovoljstvo je da su one stvari koje naš umjetnik voli predstavljene večerašnjom izložbom, svjetlost, Velež, Stari most i četvrti dio koji se zove žena. Ljepota tih boja i svega onoga što je naš umjetnik Hebib napravio, te kako je dočarao naš Mostar, da svako ko pogleda ovu izložbu poželi da dođe u Mostar“, kazao je ministar Hadžović.

Akademski slikar, Adin Hebib, istaknuti je umjetnik svjetskog glasa. Dobitnik je brojnih evropskih nagrada za grafički dizajn, kao i niza drugih stručnih nagrada i priznanja. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi, a njegova djela se nalaze širom svijeta i krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika Evrope, Azije i Amerike. 

Osim ministra Hadžovića prisutnima su se obratili autor izložbe, Adin Hebib, gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić i direktor Centra za kulturu Mostar, Senad Suljić.

Galerija

Projekti