Ministar Hadžović ugostio predstavnike Kluba borilačkih sportova Balkan iz Konjica

Datum objave: 21.06.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je Edinu Halilović, osvajačicu Evropskog kupa u kik boksu koji se u februaru 2022. godine održao u Karlovcu i trenera, Asmara Imamovića.



Edina Halilović članica je Kluba borilačkih sportova „Balkan“ iz Konjica koja je osim osvajanja evropske titule, osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se u oktobru 2021. godine održalo u Italiji i pehar za najbolju seniorku na državnom prvenstvu održanom u Konjicu, u maju 2022. godine.

„Na području našeg Kantona djeluju sportski kolektivi i pojedinci koji ostvaruju izuzetne rezultate kako na području Bosne i Hercegovine, tako i Evrope i svijeta. Jedna od njih je i Edina Halilović, evropska prvakinja u kik boksu koja na najbolji način predstavlja i Konjic i Bosnu i Hercegovinu. I doista mi je čast što je mogu ugostiti zajedno sa njenim trenerom Asmarom. Njihov uspjeh i uspjeh članova Kluba svima nam je na ponos i zbog toga im Ministarstvo daje podršku. Nadam se da će nas Edina i ostali članovi Kluba borilačkih sportova i u narednom periodu uveseljavati osvajanjem novih titula“, kazao je ministar Hadžović.

Edina Halilović i trener Asmar Imamović zahvalili su ministru na srdačnoj dobrodošlici i iskazanoj podršci, te istakli da će i u narednom periodu nastojati da Bosnu i Herecgovinu predstavljaju na najbolji način.

Galerija

Projekti