Ministar Hadžović ugostio predsjednika R.K. Velež

Datum objave: 15.06.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je predsjednika Rukometnog kluba Velež, Nedima Ajanića koji mu je uručio zahvalnicu za doprinos u radu R.K. Velež.



Resorni ministar čestitao je predsjedniku Kluba na ostvarenim rezultatima u protekloj takmičarskoj sezoni, ali i pohvalio napore koje ulažu kako bi ovaj klub u narednom periodu nizao upjehe.

„Drago mi je što danas mogu ugostiti predstavnike Rukometnog kluba Velež i čuti mnogo o njihovim rezultatima, planovima i ciljevima. Cilj Ministarstva jeste da podržava sportske klubove i njihove aktivnosti, a jedan od njih je i RK Velež. Podržavanjem sportskih klubova u suštini promovišemo značaj bavljenja sportskim aktivnostima, ali i naš Grad i Kanton kao sportske sredine. Nadam se da će nas i ovaj klub u narednom periodu obradovati osvajanjem neke od titula u rukometnim takmičenjima i da će nas ponosno predstavljati širom domovine“, kazao je ministar Hadžović.

Predsjednik Kluba upoznao je resornog ministra sa svojim aktivnostima i ostvarenim rezultatima, kao i planovima za narednu sezonu, te zahvalio ministru na podršci.

Projekti