Otvorena manifestacija „Mostarsko ljeto 2022“

Datum objave: 10.06.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na otvaranju kulturno-turističke manifestacije „Mostarsko ljeto 2022“.



Na ovogodišnjoj manifestaciji „Mostarsko ljeto 2022“ bit će predstavljeno 30 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru iz oblasti pozorišne, muzičke, likovne, poetske i scenske umjetnosti. 

Uputivši čestitke organizatorima, ministar Hadžović istako je da je ovo vrlo značajna manifestacija iz oblasti kulture ne samo za Mostar, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. „Raduje me da se ovakvi događaji nastavljaju organizovati u našem gradu, jer kultura, umjetnost i nauka su nešto bez čega nijedno društvo ne može opstati, niti se razvijati. Institucije koje djeluju na poboljšanju kulturnog života u Mostaru predano su radile na pripremi i realizaciji ove manifestacije, a rezultat toga je ponuda mnogobrojnih kvalitetnih sadržaja, baš kako Mostar i građani ovog grada to zaslužuju. Obaveza svih nas je da podržimo nešto što će vas nadahnuti i što će ove naše mostarske noći učiniti mnogo ljepšim i bogatijim, kako bi svi posjetioci uživali u kulturnim sadržajima. Siguran sam da će ova manifestacija će i dalje rasti iz godine u godinu, a Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK će vas uvijek podržavati ovakve, jer vi to zaslužujete“, kazao je resorni ministar.

Kulturnu manifestaciju „Mostarsko ljeto“ organizira pet institucija kulture u Mostaru i to Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka Mostar, a ovogodišnji sponzori su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Grad Mostar i BH Telecom.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja, upriličena je izložba slika „Ipak svitanje” akademskog slikara prof. dr. Salke Peze.

Projekti