Ministar Hadžović obratio se na završnoj manifestaciji kantonalnih takmičenja

Datum objave: 06.06.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na završnoj manifestaciji kantonalnih takmičenja, dodjeli diploma i nagrađivanju najuspješnijih učesnika koja se održala u Centru za kulturu Mostar, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar. Tom prilikom resorom ministru uručena je zahvalnica za podršku u realizaciji takmičenja i testiranja učeničkih postignuća u školskoj 2021/22. godini.



Resorni ministar uputio je čestitke dobitnicima nagrada, te istakao da će Ministarstvo partnerskim odnosom i dalje raditi na jačanju intelektualnih i stvaralačkih kapaciteta svih učenika na području ovog Kantona. „Dragi učenici, ove nagrade zaslužili ste vašim radom, trudom i zalaganjem i na tome vam iskreno čestitam. Kako bi ostvarili svoje ciljeve, važno je da se i dalje nastavite truditi i boriti da iz dana u dan budete sve bolji. Uvijek budite željni napredovanja, ulažite u sebi i svoje znanje. Siguran sam da ćete vi na najbolji mogući način doprinijeti boljoj budućnosti naše domovine, Bosne i Hercegovine“, kazao je ministar Hadžović.

Na današnjoj manifestaciji nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima, te su uručene pohvale i zahvalnice institucijama i pojedinicima koji su bili podrška u realizaciji aktivnosti Pedagoškog zavoda Mostar.

Prva mjesta na kantonalnim takmičenjima osvojile su Srednja škola Konjic i JU Druga osnovna škola Konjic.

Galerija

Projekti