Ministar Hadžović uručio diplome glumcima predstave Snjeguljac

Datum objave: 30.05.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović uručio je diplome članovima Dječijeg dramskog i lutkarskog studija Pozorišta lutaka Mostar nakon premijernog izvođenja predstave „Snjeguljac“.



Dječiji dramski i lutkarski studio Pozorišta lutaka, nakon višemjesečnog rada, publici je premijerno predstavio predstavu „Snjeguljac“, a koju je podržalo i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK. Desetogodišnjaci mostarskih škola kroz nekoliko mjeseci rada učili o dramskim i lutkarskim tehnikama, scenskom govoru, scenskom pokretu i radu koji iziskuje jedna premijerna predstava.

U predstavi su igrali: Adna Derviškadić, Ajla Dudić, Muhammed Džafić, Zarah Elezović, Harun Kadribegović, Tarik Oručević, Ejla Pajević, Hana Radoš, Ali Tojaga i, kao profesionalna pomoć, stalni član ansambla Pozorišta lutaka u Mostaru, Ali Kamer Aksoy, a diplomirani dramski pedagog, Adela Lerić bila je zadužena za dramsko-pedagoško vodstvo, dok je tekst, režiju i izbor scenske muzike napravio Nedžad Maksumić.

Ova premijera još je jedan od niza programa u okviru obilježavanja velikog jubileja, 70 godina postojanja i rada Pozorišta lutaka u Mostaru, a predviđeno je da bude izvedena u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2022“.

Projekti