Ministar Hadžović održao sastanak s koreografkinjom plesnog studija „Mo Stars“

Datum objave: 26.05.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s koreografkinjom plesnog studija „Mo Stars“, Natašom Jekić na kojem su rezimirani rezultati sa II Internacionalnog plesnog festivala u modernim plesovima „MO Stars Mediteran Open Dance 2022“ koji se održao u Mostaru.



Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je 47 plesno-sportskih klubova iz 39 gradova, tačnije 1.723 plesača s više od 2.300 plesnih koreografija.

„Bila mi je izuzetna čast obratiti se na II Internacionalnom plesnom festivalu i u ime Ministarstava podržati njegovu realizaciju. S ponosom možemo kazati da se u našem Gradu i Bosni i Hercegovini održao najbolji plesni festival u regionu i šire. Ovaj događaj ima posebnu dimenziju jer predstavlja spoj sporta i umjetnosti i što je veoma važno uključuje učesnike različitih uzrasta koji osim prezentiranja svojih plesnih vještina grade prijateljstva i razmjenjuju iskustva. Izuzetno mi je drago da u Gradu Mostaru djeluje plesni klub kao što je MO Stars koji zaslužuje našu pažnju i podršku, čemu u prilog govori i sama organizacija i broj učesnika ovog festivala. Još jednom koreografkinji Nataši i Klubu čestitam na izuzetnoj organizaciji ovog događaja čiji je kvalitet prepoznat širom Evrope. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK će uvijek biti tu da podrži ovakve manifestacije, kao što smo podržali i II Internacionalni plesni festival“, kazao je ministar Hadžović.

Različiti plesni stilovi i discipline kao što su show dance, jazz dance, contemporary, HIP HOP, disco dance, ballet, etno carakterni, fit kid, acro dance održavali su se na dvije bine i u kontinuitetu su trajali 21 sat i 10 minuta.

Koreografkinja Jekić istakla je da je ovaj projekat zahtijevao mnogo truda i zalaganja. „Ovim putem iskrenu zahvalnost upućujem ministru Hadžoviću i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na podršci, što su prepoznali značaj ovakvog festivala. S ponosom mogu kazati da se u našem gradu održao festival koji je okupio skoro 2000 učesnika i da smo uspjeli pokazati da je ples multidisciplinarna aktivnost, umjetnost, terapija, hobi, a prvenstveno sport, za što se već dugi period zalažemo. Osim takmičarskog programa na ovom festivalu stvorila su se i nova prijateljstva koja će, sigurna sam, ostati čvrsta i dugovječna“, kazala je Jekić.

Projekti