Ministar Hadžović otvorio 2. sportsko-revijalnu manifestaciju „Stolački cener“

Datum objave: 21.05.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović otvorio je sportsko-revijalnu manifestaciju „Stolački cener“, koja se po drugi put održava u Stocu.



Grupa građana iz Stoca, i ove godine organizirala je ovu manifestaciju čiji je cilj promocija sporta, ali i kulturno-historijskih spomenika u gradu na Bregavi.

Ministar Hadžović istakao je da mu je izuzetna čast što danas ima priliku da prisustvuje manifestaciji koja promovira sport i kulturno-historijske znamenitosti. „Zadovoljstvo mi je što danas prisustvujem 2. Stolačkom ceneru, koji su organizovali stolački entuzijsti, ljudi koji vole Stolac. Ova sportska manifestacija ima i jednu posebnu dimenziju, a to je što takmičari tokom utrke imaju priliku vidjeti izuzetne bogate i zanimljive spomenike i kulturno naslijeđe Stoca. S tim u vezi, Stolački cener predstavlja spoj isticanja važnosti sportskih aktivnosti i turistističkog potencijala i nadam se da će ova manifestaciju prerasti u jednu od tradicionalnih kako u Stocu, tako Kantonu. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK će uvijek biti tu da podrži svaku kvalitetnu manifestaciju, kao što smo podržali i Stolački cener“, kazao je ministar Hadžović.

Za razliku od prvog „Stolačkog cenera“ ovog puta osim gala utrke na 10 kilometara, u program je uvrštena i utrka na 5 kilometara, te utrka za djecu.

Galerija

Projekti