Otvorene Druge međunarodne igre za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju

Datum objave: 12.05.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom otvaranja Drugih međunarodnih igara za djecu s poteškoćama u razvoju koje se u organizaciji Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ održavaju od 12. do 15. maja.



Na ovogodišnjim igrama učestvovat će 22 ekipe, s preko 200 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije i cijele Bosne i Hercegovine. Igre će podrazumijevati takmičenja u atletici, kuglanju, stolnom tenisu i plivanju.

„U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svoje lično ime sve vas srdačno pozdravljam, a posebno najvažnije aktere ove manifestacije, a to su naši dragi učesnici. Čast mi je što večeras prisustvujem jednoj ovakvoj manifestaciji koja osim takmičarskog karaktera pruža mnogo važnije dimenzije, a to su druženje i sticanje novih poznanstava i prijateljstava i razvijanje svijesti o uključivanju djece s poteškoćama u društvenu zajednicu. Stoga, iskrene čestitke upućujem organizatorima Igara, nastavnicima i odgajateljima Centra i želim vam da ovaj događaj postane tradicija u našem gradu jer promoviše izuzetno lijepu priču. Draga djeco i nastavnici vama želim mnogo sreće i lijepog druženja u narednim takmičarskim danima“, kazao je resorni ministar.

Osim ministra Hadžovića, prisutnima su se obratili direktorica Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“, Mirna Mezit, savjetnik gradonačelnika Grada Mostara, Miroslav Landeka i predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara, Dženan Šuta.

Galerija

Projekti