Ministar Hadžović ugostio savjetnicu premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Samru Ćosović

Datum objave: 22.03.2022

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak sa savjetnicom premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Samrom Ćosović.



Tema sastanka bila je predstavljanje i planiranje aktivnosti koje se odnose na pokretanje servisnih centara za osobe s poteškoćama u razvoju na području Federacije Bosne i Hercegovine. Kako su naveli učesnici sastanka cilj ovog projekta, a koji će podrazumijevati angažman psihologa, defektologa i logopeda i ostalih stručnih saradnika jeste pružanje pomoći osobama s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

„Ministarstvo je u saradnji s Vladom HNK u proteklom periodu podržalo i realiziralo  aktivnosti koje se odnose na pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama. S tim u vezi, ovaj projekat je projekat hvale vrijedan i siguran sam da ćemo uz pomoć Vlade Federacije Bosne i Hercegovine realizirati i pokretanje servisnih centara za dobrobit djece i njihovih porodica“, kazao je ministar Hadžović.

Savjetnica Ćosović zahvalila je ministru Hadžoviću na srdačnoj dobrodošlici, te naglasila da će  se ovaj projekat, iniciran od strane premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Fadila Novalića provoditi i u ostalim kantonima i bit će finansiran od strane Federacije Bosne i Hercegovine i organizacije USAID.

Projekti